امروزه میتوان فضای خالی دندانهای از دست رفته را با روشهای مختلف پر کرد که یکی از این روشها ایمپلنت میباشد. ایمپلنت در مقایسه با سایر روشهای جایگزینی دندان از استحکام و زیبایی بیشتری برخوردار خواهد بود. علاوه بر این برای افرادی که در دوران بارداری دندانهای خود را از دست دادهاند میتواند بهترین روش محسوب شود. اما سوالی که بسیاری از افراد میپرسند این است که آیا انجام ایمپلنت در دوران بارداری امکانپذیر خواهد بود؟ بسیاری از خانمها نیز با نگرانی به پزشک مراجعه کرده و میگویند نمیدونستم باردارم ایمپلنت کردم. در ادامه با ما همراه باشید تا به خطرات ایمپلنت در دوران بارداری اشاره کنیم.
آیا انجام ایمپلنت در دوران بارداری امکان پذیر است؟
ممکن است برخی از دندانپزشکان در دوران بارداری نیز کاشت دندان انجام دهند، اما باید این کار با احتیاط انجام شود. در زمان انجام ایمپلنت در دوران حاملگی نکات زیر را در نظر داشته باشید:
زمان بندی
سه ماه دوم بارداری بهترین زمان برای انجام این روش میباشد. در این زمان خطرات کمتری مادر و جنین را تهدید میکند و خستگی و حالت تهوع نیز کمتر خواهد بود.
مشاوره تخصصی
پیش از اینکه برای انجام ایمپلنت اقدام کنید باید با پزشک متخصص زنان و دندانپزشک خود مشورت نمایید. آنها میتوانند سلامت عمومی و دندانی شما را بررسی کرده و تصمیم بهتری بگیرند.
استفاده از مواد و تکنیکها
دندانپزشک باید از مواد و تکنیکهایی استفاده نماید که برای حاملگی بیخطر هستند. بنابراین باید از داروها و مواد بیحسی که باعث اثر منفی بر روی بارداری میشوند دوری کنید.
عوارض جانبی و مراقبتها
دندانپزشک باید برای پیشگیری از بروز عوارض جانبی مانند عفونت دندان، مراقبتهای ویژهای ارائه دهد.
در نظر داشته باشید که اگر چه کاشت دندان در دوران بارداری امکانپذیر است، اما برای جلوگیری از مشکلات و خطرات احتمالی بهتر است انجام آن را تا بعد از زایمان به تاخیر بیندازید یا بر اساس نظر دندانپزشک روشهای جایگزین را امتحان کنید.
بهترین زمان برای انجام ایمپلنت در بارداری
به طور کلی همه پزشکان و دندانپزشکان معتقدند که سه ماهه دوم بارداری میتواند زمان مناسبتری برای انجام ایمپلنت باشد. در این دوره نه تنها مادر راحتتر است؛ بلکه از نظر پزشکی نیز سلامت او و جنین کمتر در خطر خواهند بود. در ادامه برایتان شرح میدهیم که چرا سه ماهه دوم زمان بهتری برای انجام ایمپلنت محسوب میشود توصیه میشود برای انجام ایمپلنت دندان حتما به بهترین دکتر ایمپلنت در تهران مراجعه کنید:
کاهش خطرات
در سه ماهه دوم خطراتی مانند سقط جنین کمتر از سه ماه اول و سوم میباشد.
کاهش علائم
در این سه ماه علائم ناخوشایند بارداری مانند خستگی و حالت تهوع کاهش مییابند و میتواند انجام خدمات دندانپزشکی را راحتتر کند.
پیشگیری از مشکلات بعدی
در صورتی که جراحی ایمپلنت در سه ماهه دوم انجام شود، از بروز مشکلات احتمالی در سه ماه سوم بارداری جلوگیری میکند و زایمانی بدون مشکل را به همراه خواهد داشت.
پیش از هر گونه تصمیم گیری در رابطه با کاشت دندان باید با متخصص زنان و زایمان و ایمپلنتولوژیست مشورت کنید تا از بیخطر بودن این روش اطمینان حاصل کنند.
نمیدونستم باردارم ایمپلنت کردم
برخی از مادران با نگرانی به دکتر مراجعه میکنند و میگویند نمیدونستم باردارم ایمپلنت کردم. در صورتی که شما نیز جزو این افراد هستید نگران نباشید و به نکات زیر در رابطه با ایمپلنت و بارداری توجه کنید:
مشاوره با دندانپزشک و متخصص زنان
در رابطه با ایمپلنت بارداری با دندانپزشک و متخصص زنان و زایمان خود مشورت کنید. در نهایت میتوانید مطمئن شوید که مشکلی برای جنین به وجود نیامده است و از آنها بخواهید تا در صورت نیاز تغییرات لازم را در فرآیند درمان شما اعمال کنند.
مراقبتهای بعد از جراحی
مراجعه به دندانپزشک جهت دریافت مراقبتهای بهداشتی برای پیشگیری از عفونت و سایر مشکلات حائز اهمیت است. اطمینان حاصل کنید که به درستی از ناحیه ایمپلنت و زخمها مراقبت میکنید.
بررسی مواد استفاده شده
با مراجعه به پزشک مطمئن میشوید که داروها و موادی که در ایمپلنت قبل از بارداری استفاده شدهاند بیضرر بوده و برای بارداری شما خطرناک نخواهند بود.
توجه به علائم نگران کننده
در صورتی که با هر گونه علائم غیر عادی مثل خونریزی، تورم یا درد شدید روبرو شدید باید سریعا با دندانپزشک یا متخصص خود تماس بگیرید.
به طور کلی اگر کاشت دندان شما به درستی انجام شده باشد و مراقبتهای پس از درمان را به خوبی رعایت کرده باشید، مشکلی برای شما یا جنین پیش نخواهد آمد.
نمیدونستم باردارم دندونمو پر کردم
برخی از افراد میگویند نمیدونستم باردارم دندون کشیدم، آیا این کار خطرناک است؟ باید در نظر داشته باشید که سلامت دندانها نه تنها برای مادر باردار؛ بلکه برای جنین نیز حائز اهمیت میباشد. برخی از خانمها در دوران بارداری دچار مشکلات و پوسیدگی دندان میشوند. در صورتی که از بارداری اطلاع نداشته باشند و برای پر کردن یا کشیدن دندان اقدام کنند چه اتفاقی میافتد؟ در دوران بارداری اسیدیته در دهان افزایش مییابد و ممکن است فرد به مصرف شیرینیجات تمایل زیادی پیدا کند. در این زمان اگر سلامت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت نکند، دندانهای او دچار پوسیدگی خواهند شد. از این رو اکثر خانمها در دوران بارداری نگران پر کردن و کشیدن دندانهای خود هستند.
بسیاری از دندانپزشکان معتقدند که ترمیم و پر کردن دندان در دوران بارداری قابل انجام است و خطری برای جنین ایجاد نمیکند. بنابراین در صورتی که از بارداری اطلاعی نداشته و دندان خود را پر کردهاید، نگران نباشید. البته برای اطمینان از سلامت جنین باید به یک متخصص زنان و زایمان مراجعه کرده تا بررسیهای لازم را انجام دهد. بهتر است ترمیم پوسیدگی را زمانی انجام دهید که تهوع ناشی از بارداری شما به صورت کامل از بین رفته است. علاوه بر این باید به دندانپزشکانی مراجعه کنید که برای ترمیم دندان از کامپوزیت یا رزین استفاده میکنند؛ چرا که آمالگام حاوی جیوه میباشد و برای جنین خطرناک خواهد بود.
نمیدونستم باردارم عکس دندون گرفتم
آیا عکس رادیوگرافی در دوران بارداری خطرناک است؟ برای گرفتن عکس رادیوگرافی از اشعه X استفاده میشود که انرژی بالایی دارد و میتواند به جنین آسیب برساند. با این وجود تحقیقات نشان دادهاند که گرفتن این عکسها در دوران بارداری در صورتی که تدابیر احتیاطی به خوبی رعایت شده باشند، مشکلی برای جنین ایجاد نخواهد کرد. علاوه بر این سازمان حفاظت از پرتو نیز اعلام کرده است که حد مجاز پرتوی ایکس برای خانمهای باردار حدود ۵۰ واحد در هر جلسه میباشد.
در نتیجه بر اساس پژوهشهایی که در این سالها انجام شدهاند، میتوان متوجه شد که استفاده از عکس رادیوگرافی دندان در دوران حاملگی مضر نیست، اما به شرطی که تدابیر احتیاطی رعایت شده باشند. البته در نظر داشته باشید که استفاده از پرتوها به دلیل تاثیرات منفی که بر روی سلامتی و رشد جنین میگذارند باید کاهش یابد. همچنین عکسبرداری از دندان در ۳ ماه اول و ۳ ماه سوم باید با حساسیت بیشتری انجام شود.